ГолосUA
12:37 18/09/2010

Україна передала Росії головування в Раді міністрів МВС країн СНД

Україна передала Росії головування у Раді міністрів внутрішніх справ країн-учасниць СНД. Таку місію торік на засіданні ради міністрів отримав Юрій Луценко, у спадок вона перейшла Анатолію Могильову. Нинішнє засідання відбулося у Санкт-Петербурзі. Країни підписали кілька угод про спільну боротьбу зі злочинністю. Втім укладання деяких угод Україна відклала.

Востаннє міністри внутрішніх справ країн СНД збиралися в Одесі, в Лівадійському палаці. Там вони і вирішили своє цьогорічне засідання провести у Киргизії, але через нестабільну політичну ситуацію в країні місце зустрічі перенесли в Санкт-Петербург.

Засідання головних міліціонерів країн СНД проходить у залі Костянтинівського палацу під Петербургом. Першим слово тримав голова Ради — український міністр МВС — і одразу передав свої повноваження російському колезі.

«Дозвольте висловити мою щиру вдячність колегам міністрам за конструктивне співробітництво під час мого головування у Раді та передати повноваження голови міністрові внутрішніх справ РФ, генералові Нургалієву Рашиду Умаровичу», — сказав А. Могильов.

На порядку денному у міністрів — співпраця у боротьбі з торгівлею людьми, продажем наркотиків та спільному пошуку злочинців. Кажуть, у цих напрямках порушники законів вже давно не знають кордонів, тому ловити їх потрібно гуртом. Останній успішний приклад — з України. «Зупинили злочинну діяльність на території України. Зокрема, ще у 9-му році дане злочинне угрупування вбило підприємця у Закарпатській області. Після чого злочинці намагалися зникнути від правоохоронців на території РФ. Проте, завдяки спільним діям оперативників, вони були затримані та зізналися у скоєному. Найближчим часом злочинці будуть екстрадовані до України для притягнення до кримінальної відповідальності», — розповів Р. Нургалієв.

Загалом міністри підписали 9 угод. Україна дві поки не підписала — про навчання наших міліціонерів у Москві та про створення єдиної бази даних з інформацією про особу. В Україні такі дані є — окрім злочинців там є інформація про законослухняних громадян, тому в МВС бояться, щоб інформація не потрапила в непотрібні руки. «Це інформація з різних баз даних. Ми маємо дані про злочинців і про звичайних осіб. Це дуже великий об’єм даних, тому ми повинні з’ясувати все, щоби не порушити закони України щодо конфіденційної інформації осіб. Ми вивчимо це питання, а потім вирішимо, підписувати чи ні», — заявив А. Могильов.

Своє наступне засідання міністри вирішили провести все ж таки в Киргизії. Але, щоб засідання там знову не зірвалося, зарезервували альтернативно ще й Молдову. Потому міністри розпрощалися. На згадку про зустріч кожен повіз додому медальку від російського міністра МВС.

За матеріалами: 5 канал

 

 

Читайте также по теме