ГолосUA
11:18 30/06/2010

Україна підписала програму співробітництва із Всесвітньою організацією інтелектуальної власності на 2010-2012 роки

Віце-прем’єр-міністр України В. Семиноженко та генеральний директор Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) Ф. Гаррі підписали програму співробітництва на 2010-2012 роки.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань Володимир Семиноженко на брифінгу після підписання програми, передав кореспондент ГолосUA.

«Сучасний шлях держав — це розвиток наукоємних технологій, захист гуманітарних надбань. А все це полягає в тому, що захист інтелектуальної власності виходить на першу позицію по пріоритетності і в програмі, яка буде реалізовуватись відповідно до підписаної угоди, Україна підніметься значно вище того місця, яке вона посідає у цій сфері», — сказав він.

Як повідомив урядовець, наразі Україна посідає 108 місце у світі у сфері захисту інтелектуальної власності. І відповідно до підписаної програми уряд поставивши собі за мету увійти до п’ятдесяти країн, що є лідерами у цій сфері.

Окрім цього, В. Семиноженко зазначив, що в рамках програми відбудеться ряд семінарів за участі фахівців ВОІВ з метою роз’яснення механізмів імплементації в українське законодавство норм міжнародних договорів у сфері інтелектуальної власності.

Також передбачена підготовка фахівців для розвитку українського законодавства, відповідну підготовку пройдуть і працівники галузі судочинства.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме