ГолосUA
14:51 10/01/2009

«Україна платить за безпорадність своїх керівників» — Симоненко

«У газовому питанні необхідно відійти від взаємних звинувачень, а для початку розібратися у тому, що відбувається в середині України». На цьому наголосив сьогодні в ефірі телеканалу «Рада» лідер комуністів Петро Симоненко, — передає кореспондент Голос.UA.

Парламентарій риторично запитав «чи є у нас загальнонаціональна програма забезпечення енергетичної безпеки нашої держави? Скажімо, є вугілля. Треба розібратися як розвивати вугільну галузь промисловості».
 
Петро Симоненко нагадав, що коли він працював керівником Донецької області, то щороку Донеччина давала у скарбницю України 100 мільйонів тон вугілля. «А сьогодні чорну масу дають, 30 відсотків породи гонять і у тому числі терекони завантажують у це вугілля», — підкреслив лідер КПУ.
 
Керівник фракції комуністів зауважив, що Україна має власні запаси газу, нафти, бурого вугілля, урану. «Чому ми не контролюємо на державному рівні видобуток газу і його постачання, не контролюємо видобуток нафти. А 5 мільйонів тонн нафти на рік – цього достатньо, щоб профінансувати у повному обсязі агропромисловий комплекс», — заявив Петро Симоненко.   

Лідер комуністів упевнений, що спочатку треба наводити порядок у своїй державі, а вже потім шукати винних у власній безпорадності.

Читайте также по теме