ГолосUA
18:42 25/06/2010

Україна подбає про нацменшин і українців за кордоном

Держкомнацрелігії планує здійснити заходи щодо зміцнення зв’язків українців, що проживають за кордоном, а також заходи із зміцнення міжнаціональних відносин в середині країни.

Про це заявив голова Державного комітету України у справах релігії Юрій Решетніков на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“В поточному році Держкомнацрелігії планує проведення спільних засідань міжурядових комісій з питань забезпечення прав осіб, які належать до національних меншин — представників відповідних національних меншин в Україні і українців у відповідних країнах за кордоном — ряду культурно-просвітніх і науково-практичних заходів, досліджень соціально-культурних потреб закордонних українців у Румунії, Словаччині, Росії та Угорщині, а також надання підтримки ЗМІ закордонних українців”, — зазначив Ю. Решетніков.

За його словами, на заходи щодо зміцнення зв’язків закордонних українців з Україною і із забезпечення міжнародної діяльності у сфері міжнаціональних відносин в межах асигнувань бюджетною програмою в цьому році передбачено 4 млн. гривень.

М. Мамаєва />  

Читайте также по теме