ГолосUA
12:27 20/09/2010

Україна поглиблюватиме співпрацю з ОДКБ — Толстоухов

Україна буде активніше брати участь у формуванні Європейської системи безпеки, а також поглибить співпрацю з Організацією договору колективної безпеки.

Про це заявив міністр Кабінету Міністрів, керівник українського представництва Інтституту ОДКБ Анатолій Толстоухов під час свого виступу на конференції, присвяченій питанням співпраці України та ОДКБ, передав кореспондент ГолосUA.

“Я думаю, що для України нині етап, коли реалізуючи свій нейтральний статус, позаблоковий статус, вона буде впроваджувати свої стосунки, маючи на увазі минулий досвід із організацією НАТО і буде активно брати участь у формуванні Європейської системи безпеки і, звісно, ключовим пріоритетним напрямком з усіх точок зору має бути розвиток та поглиблення співпраці з Організацією договору колективної безпеки”, — заявив А. Толстоухов.

Він наголосив, що таке поглиблення співпраці пов’язано із “зовнішньополітичною історією, зовнішньополітичним курсом країни і з тим, що нині надзвичайно динамічно розвивається відносини України з Росією, Казахстаном та іншими країнами”.

При цьому, А. Толстоухов зауважив, що Україна у своїй співпраці з ОДКБ не має обмежуватися лише проведенням спільних військових навчань. “Ми маємо вийти на весь комплекс проблем… Перш за все це торкається і інформаційної сфери, і того, щоб ми по-серйозному зайнялися організацією роботи співробітництва між молоддю і, звісно, не забували про традиційні форми співпраці, в яких ми завжди були сильні”, — сказав урядовець.

Н. Виноградська />  

Читайте также по теме