ГолосUA
09:03 05/05/2010

Україна погодиться на об’єднання “Нафтогазу” та “Газпрому” лише на рівних умовах — Азаров (доповнено)

Україна погодиться на об’єднання “Нафтогазу” та “Газпрому” лише на рівних умовах

Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров сьогодні на брифінгу у Кабінеті міністрів, відповідаючи на запитання стосовно можливості такого об’єднання, передав кореспондент ГолосUA.

«Прем’єр-міністр Росії зробив таку пропозицію в ході прес-конференції, не в ході робочої зустрічі один на один, не в ході засідання комітету він таку пропозицію зробив. Швидше за все, він був під враженням масштабів нашого співробітництва і у нього з’явилася така пропозиція», — зазначив голова уряду.

М. Азаров наголосив на тому, що пропозиція «заслуговує на увагу і буде розглядатися». «Я можу вам розповісти про той діалог, який відбувся після цього, коли ми вийшли і він проводжав мене до автомобіля. Я йому сказав: «Володимир Володимирович, а як ви це собі уявляєте? На рівних об’єднання? Якщо на рівних, то нема питань», — пояснив прем’єр-міністр.

За словами глави уряду, колеги домовилися обдумати пропозицію і прорахувати всі нюанси. «Ось і все, що можна сказати. Відразу почалося… Ті, кому немає чого робити, почали розповідати, що ми збираємося Україну продати, ще щось продати. Нічого ми не продали, ми отримуємо поки Росія нам дає. Поки що», — підсумував він. />  

Нагадаємо, раніше глава російського уряду Володимир Путін після завершення засідання міжурядового комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії в Сочі запропонував об`єднати російський «Газпром» і НАК «Нафтогаз України».

А. Береза

 

Читайте также по теме