Україна постраждає через боротьбу “великих” країн за валютні курси – експерт

 

Україна постраждає через боротьбу “великих” країн за валютні курси.

 

Про це сказав виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Що таке валютні війни? – справа іде про те, що «всі економіки поділяються на два типи: малі, відкриті економіки, до яких відноситься Україна і великі. Різниця між ними в тому, що великі економіки впливають на світові ціни, а малі не впливають і приймають ціни з ринків, як дане. Україна відноситься до малих економік і все, що відбувається за її межами, так чи інакше, має відбитись на нашому розвитку”, — наголосив експерт.

 

За його словами, наразі у світі відбуваються так звані “валютні війни” метою яких є встановлення найбільш впливової грошової одиниці. Експерт наголосив, що в них беруть участь чотири держави, а всі інші країни лише сприймають зміни на ринку: «Те, що наразі називається війною, має обмежене коло учасників: з однієї сторони це США, яка друкує долари, з іншої сторони ЄС і країни єврозони, третій гравець – це Китай із юанем і великим бажанням збільшувати свій експорт, і четвертий гравець – Японія», — сказав він.

 

Експерт констатував, що на жаль Україна не має ресурсів для участі в цьому протистоянні і тому може сильно постраждати від дій цих держав. “Ми не сильні гравці на світовому ринку і ми можемо постраждати через те, що борються більш сильні держави”, — констатував він.

 

Читайте также по теме