ГолосUA
05:02 09/06/2010

Україна повертається до примітивних форм ведення господарства — економіст

Якщо в Україні будуть запроваджені соціальні продуктові картки, це означає, що ми повертаємось до примітивних форм ведення господарства.

Про це він у коментарі кореспонденту ГолосUA сказав економіст Андрій Новак.

"Соціальна картка — це звичайні товарні талони, хоч і в електронному вигляді. Тому наміри запровадити їх свідчать про повернення до примітивних форм ведення господарства", — зазначив він.

Експерт наголосив, що вводити соціальні продуктові картки треба, добре вивчивши потреби людей.

"Бо ж кожна людина має свої особливості. Чому, наприклад, малозабезпечені мають користуватися загальним пакетом? Чому їм не дати достатньо грошей на те, чого їм найбільше бракує?", — зауважив він.

З іншого боку, вважає експерт, відмова від державного регулювання цін спричинить подорожчання товарів у торговельних мережах.

"Бо виробник захоче отримати максимальний зиск. А це вдарить по кишені тих, хто ще зводить кінці з кінцями", — додав він.  

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики ініціює запровадження соціальних продуктових карток. Із ними малозабезпечені зможуть дешевше купувати харчі. Держава при цьому відмовиться від штучного стримування цін на соціально значимі продукти: хліб, борошно, макарони, крупи, цукор, м’ясо, молоко, сир, сметану, масло. />  

О.Черненко 

Читайте также по теме