ГолосUA
15:24 02/09/2010

Україна повинна разом з ООН займатися протимінною діяльністю, — В. Сівкович

Україна має набути повноцінного членства у системі ООН з протимінної діяльності.

Про це віце-прем’єр-міністр України з силових питань Володимир Сівкович наголосив на нараді із представниками силових відомств.

Він відзначив, що наразі на національному рівні залишається невирішеною проблема очищення території України від вибухонебезпечних предметів та надмірних запасів протипіхотних мін, які залишилися із часів завершення світових війн або у спадок від колишнього СРСР.

За словами віце-прем’єр-міністра, розпорошеність та функціональна розмежованість діяльності учасників цього процесу в Україні заважає нашій державі набути у системі ООН повноцінного членства з протимінної діяльності, яке гарантуватиме їй участь у міжнародних гуманітарних програмах.

На нараді під головуванням В. Сівковича було узгоджено остаточний план дій щодо вирішення поставленої проблеми, а також визначена черговість у виконанні поставлених перед Україною міжнародних зобов’язань у контексті співпраці з ООН з протимінної діяльності. На виконання доручення віце-прем’єр-міністра відповідним міністерствам та відомствам надано 2 тижні. />  

Читайте также по теме