ГолосUA
11:04 21/09/2010

Україна повинна швидко та якісно провести судову реформу, — ПАРЄ

ПАРЄ нагадала Україні про зобов’язання провести судову реформу, реформування прокуратури, виборчого та антикорупційного законодавства.

Про це заявив президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Мевлют Чавушоглу на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Україна під моніторингом у Раді Європі та Парламентської асамблеї. І з метою дотриматися своїх зобов’язань Україні потрібно провести важливі реформи”, — зазначив він.

За його словами, в Україні після багатьох років політичної нестабільності нарешті з”явилась унікальна можливість провести реформи, які терміново потрібні України.

Найголовніші з них, як зауважив Мевлют Чавушоглу, це судова реформа, включно з реформуванням прокуратури, також реформуванням виборчого законодавства та норм боротьби з корупцією.

Разом із тим, він зазначив, що важливо проводити реформу не тільки швидко, але й якісно. “Законодавство має ґрунтуватися на міжнародних правових стандартах на знаннях. Влада може постійно звертатися до Венеціанської комісії перед тим, як приймати законопроекти”, — сказав він.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме