ГолосUA
08:45 18/01/2011

Україна прагне увійти до 20-ти найбільш розвинутих країн світу — Янукович

Україна прагне увійти до двадцятки найбільш розвинутих країн світу.

 

На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович сьогодні у Токіо під час виступу на українсько-японському бізнес-форумі, що відбувся у Японській федерації бізнесу «Кейданрен».

 

Глава держави запросив представників японського бізнесу до інтенсифікації співробітництва з Україною у різних сферах. «Я покладаю велику надію, що інтерес японського бізнесу до України постійно зростатиме», — сказав В. Янукович, відзначивши, що сьогодні наша держава переживає етап розвитку національної економіки.

 

Президент нагадав, що за східним календарем 2011 рік має принести гармонію, відкритість та стабільність. «Сподіваюсь, саме такі риси стануть визначальними для наших двосторонніх відносин у найближчій перспективі», — зазначив він.

 

Глава держави наголосив, що сьогодні Україна йде шляхом покращання інвестиційного клімату та створення привабливих умов для інвесторів. За словами В. Януковича, сьогодні в основу національної політики у взаєминах з партнерами покладено принцип чесності. «У нас амбітні плани, які ми повні рішучості реалізувати», — підкреслив Президент, додавши, що у середньостроковій перспективі Україна прагне увійти до двадцятки найбільш розвинутих країн світу. Ми віримо у свої власні сили та потенціал України і Українського народу, сказав Глава держави. Перші кроки вже зроблені, зазначив Президент, і вони обнадійливі.

 

В. Янукович, зокрема, нагадав, що у 2010 році зростання економіки в нашій державі склало близько 5%, промислове виробництво за 11 місяців збільшилося на 10,6%. «Ми прогнозуємо зростання ВВП у цьому році ще більшими темпами», – сказав Президент.

 

Глава держави, крім того, нагадав, що у минулому році кілька разів зростали міжнародні кредитні рейтинги України, а також було успішно відновлено співпрацю з МВФ. «По показниках 2010 року ми на 100% виконали всі «маяки», які ми ставили в наших двосторонніх відносинах», – відзначив В. Янукович.

 

Серед основних принципів програми економічного розвитку України Глава держави назвав модернізацію національної економіки, здоровий фіскальний прагматизм. Президент підкреслив, що перед Урядом України стоять «жорсткі, але реальні вимоги» щодо зменшення податкового тиску на бізнес, скорочення дозвільної системи. В. Янукович, крім того, наголосив, що згідно із затвердженою програмою економічних реформ до 2014 року має бути забезпечено макроекономічну стабільність, зростання соціальних стандартів, покращення бізнес-клімату, модернізацію структури та базових галузей економіки.

 

Читайте также по теме