ГолосUA
12:53 01/02/2010

Україна приєдналась до Європейської угоди про міжнародні перевезення небезпечних вантажів

Україна приєдналась до Європейської угоди про міжнародні перевезення небезпечних вантажів внутрішніми водними шляхами.

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі Міністерства транспорту і зв’язку України.

За даними відомства, у Палаці Націй Організації Об’єднаних Націй у Женеві заступник міністра транспорту України Михайло Чубай вручив Виконавчому Секретарю ЄЕК ООН Яну Кубішу юридичний інструмент щодо приєднання України до Європейської угоди про міжнародні перевезення небезпечних вантажів внутрішніми водними шляхами (ВОПОГ).

Відповідно до положень Угоди ВОПОГ Україна набула статусу сторони Угоди та має право голосу на засіданнях Адміністративного комітету Європейської угоди ВОПОГ. /> Подія відбулась у рамках чергової сесії Робочої групи з перевезення небезпечних вантажів на внутрішніх водних шляхах, засідання Адміністративного комітету Європейської угоди ВОПОГ та Форуму з питань безпеки на внутрішньому транспорті Комітету внутрішнього транспорту Європейської економічної комісії ООН (ЄЕК ООН). Під час тематичних засідань робочих органів Комітету внутрішнього транспорту ЄЕК ООН делегати обговорювали заходи посилення безпеки та удосконалення діючого міжнародного законодавства щодо перевезень небезпечних вантажів внутрішніми транспортними шляхами в європейському регіоні.

Делегація України також подала на розгляд Адміністративного комітету Угоди ВОПОГ заявку щодо включення «Національного класифікаційного товариства «Регістр судноплавства Україна» до переліку організацій, які рекомендовані для визнання Договірними сторонами Угоди ВОПОГ.

 

Читайте также по теме