ГолосUA
11:06 02/01/2010

Україна розширила список депресивних територій

Україна розширила список територій, які визнаються депресивними, а також наділила таким статусом певні регіони. Відповідні зміни до закону «Про стимулювання розвитку регіонів» набули чинності з 1 січня 2010 року.

Зокрема, згідно з законом, визнаються депресивними регіони, в яких протягом останніх п’яти років показники валового регіонального продукту на одну особу є найбільш низькими.

Депресивними також визнаються промислові райони, в яких протягом останніх трьох років середні показники рівня зареєстрованого безробіття та частка зайнятого в промисловості населення значно перевищують відповідні середні показники розвитку території цієї групи, а обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу та рівень середньомісячної заробітної плати значно нижчі за середні показники розвитку території цієї групи.

Крім того, депресивними визнаються сільські райони, у яких протягом трьох років щільність сільського населення, коефіцієнт природного приросту населення, рівень середньомісячної заробітної плати та обсяг реалізованої сільськогосподарської продукції на одну особу значно нижчі від відповідних середніх показників розвитку територій такої групи, а частина зайнятих у сільському господарстві значно перевищує їх.

Також депресивними визнаються міста республіканського — Автономна Республіка Крим — і обласного значення, в яких такі показники також є низькими протягом останніх трьох років.

За матеріалами: Корреспондент

 

Читайте также по теме