Україна рухається до моделі самодержавного правління — експерт

face="Times New Roman, serif">
size="3">Україна може незабаром повністю перейняти самодержавну форм правління Росії та Білорусі.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Таку думку висловив голова Корпорації стратегічного консалтингу “Гардарика” Костянтин Матвієнко в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Росія законсервувалась на моделі самодержавства… і Білорусь там теж вже опинилась. І Україну теж штовхають в цю консервну банку самодержця, коли Україна перетворюється на країну з самодержавною формою правління”, — заявив експерт.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Водночас, К. Матвієнко підкреслив, що жодного разу Україну не вдалося втягнути до такої моделі правління. При цьому експерт впевнено заявив, що така форма правління не буде ефективною моделлю. “Чи буде вона ефективною для України — я сильно в цьому сумніваюсь. Швидше Україна розсиплеться, ніж тут утвердиться самодержавство”, — зазначив він.

face="Times New Roman, serif">
size="3">Відповідаючи на запитання наскільки вірогідним є прихід до самодержавної моделі, К. Матвієнко зауважив, що нині створені усі передумови для її реалізації. “Нині всі передумови для цього створені. Фактично ліквідовано парламентаризм, ліквідовано самоврядування”, — резюмував політолог.

Читайте также по теме