ГолосUA
15:51 27/08/2009

Україна створює напругу в місцях дислокації ЧФ – штаб російського флоту

Спроба проникнення на територію маяка Херсонеський створює напругу в місцях дислокації Чорноморського флоту Росії в Криму, заявили в Головному штабі ВМФ РФ.

"Подібні акції представників господарських судових інстанцій України щодо об’єктів навігаційно-гідрографічного забезпечення Чорноморського флоту протягом 2008-2009 років стали носити регулярний характер. Це створює напругу в місцях дислокації Чорноморського флоту Росії в Севастополі і Криму", — сказано в повідомленні служби інформації ВМФ РФ.

"Головне командування ВМФ Росії вважає, що подібні дії неправомірні і суперечать літері базових угод 1997 року. Такі кроки завдають прямої шкоди переговорному процесу між Росією і Україною в рамках підкомісії з питань перебування і функціонування Чорноморського флоту РФ на території України", — йдеться в повідомленні .

У ньому наголошується, що призначення цієї підкомісії полягає саме в тому, "щоб обговорювати будь-які проблемні питання в цивілізованому форматі".

"Варто ще раз нагадати, що рішення місцевих судових інстанцій України не мають юридичної сили відносно об’єктів Чорноморського флоту Росії, а регулярно повторювані спроби порушити роботу цих об’єктів створюють додаткову напруженість у регіоні, де базується Чорноморський флот РФ", — наголошено в повідомленні.

У ньому також йдеться, що об’єкти навігаційно-гідрографічного забезпечення ЧФ РФ " протягом уже багатьох років перебувають під посиленою охороною з метою виключити провокації і забезпечити їх надійну роботу в інтересах безпеки мореплавання і судноплавства".

Як повідомлялося, Чорноморський флот Росії продовжує грубо порушувати законодавство України і базові двосторонні угоди, так зазначили в Міністерстві закордонних справ України. /> За матеріалами “Інтерфакс”, “Новинар”.

 

Читайте также по теме