ГолосUA
13:59 29/05/2010

Україна та Білорусь підписали план двостороннього співробітництва

Сьогодні у Гомелі перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв та перший заступник прем’єр-міністра Білорусі Володимир Семашко підписали План спільних дій щодо реалізації пріоритетних напрямів білорусько-українського співробітництва, сформований за підсумками зустрічі президентів Білорусі та України у квітні 2010 року.

Про це повідомляють білоруські ЗМІ.

Підписанню документа передували тригодинні переговори перших віце-прем’єрів у форматі віч на віч, а потім у розширеному складі — на спільному засіданні урядових делегацій.

Як відзначив Володимир Семашко, прийнятий документ — це "дорожня карта", яка буде основою для розвитку багатобічного співробітництва між двома державами на найближчі роки. Деякі пункти плану, наприклад, взаємовигідна логістика з доставки венесуельської нафти для Білорусі через порти і на території України, вже виконані. Для реалізації інших проектів знадобиться один — два роки.

У свою чергу Андрій Клюєв підкреслив, що підписаний сьогодні документ дозволить також "розв’язати клубок тих складних питань, які існували між Україною і Білоруссю протягом останніх 18 років, — це в першу чергу питання взаємних розрахунків між Україною і Білоруссю, а також спільного державного кордону", — сказав він.

Нагадаємо, як повідомляв ГолосUA, 29 квітня відбулося підписання українсько-білоруських документів за участі президентів обох країн — Віктора Януковича та Олександра Лукашенка.

За матеріалами: БЕЛТА />  

Читайте также по теме