ГолосUA
12:45 05/05/2010

Україна та Білорусь співпрацюватимуть у культурній сфері

Міністри культури України та Білорусі підписали два міжнародних договори – «Програму співробітництва між Міністерством культури і туризму України та Міністерством культури Республіки Білорусь на 2010-2013 роки» та «Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про співробітництво у сфері охорони культурної спадщини».

Про це повідомила прес-служба Міністерства культури і туризму України.

Протягом дії цих договорів Україна та Білорусь проведуть взаємні Дні культури, здійснюватимуть обмін інформацією щодо захисту та збереженню національної культурної спадщини, налагоджуватимуть прямі контакти між культурними установами обох країн та заохочуватимуть інші види двостороннього співробітництва у сфері культури.

Під час двосторонніх переговорів міністри культури обох країн Михайло Кулиняк та Павло Латушко відзначили позитивну динаміку розвитку українсько-білоруських взаємин в культурно-гуманітарній сфері. Особливу увагу міністри приділили участі українських колективів і виконавців у ХІХ Міжнародному фестивалі мистецтв «Слов’янський базар у Вітебську», спільному проведенню культурно-мистецьких заходів в рамках святкування «Дня слов’янської писемності і культури», сприянню Міністерства культури і туризму України у відкритті пам’ятника відомому білоруському письменнику Володимиру Короткевичу в Києві.

«Міністерство культури і туризму України, в свою чергу, і надалі докладатиме зусиль у розвитку українсько-білоруського культурного співробітництва та популяризації білоруської культури в Україні», – запевнив білоруського колегу Михайло Кулиняк. />  

Читайте также по теме