ГолосUA
12:56 14/10/2008

Україна та Чорногорія підписали угоду про співробітництво

Сьогодні міністр закордонних справ України Володимир Огризко та міністр закордонних справ Чорногорії Мілан Рочен підписали угоду про співробітництво між двома країнами, офіційне підписання якої відбудеться під час візиту Президента України Віктора Ющенка до Чорногорії. Після церемонії підписання міністри обговорили план дій на найближчі два роки в сфері економіки, гуманітарної допомоги та інших галузях.

Володимир Огризко відзначив, що незабаром планується відкриття Посольства України в Чорногорії та Посольства Чорногорії в Україні, що, за словами міністра, «є важливим чинником розвитку міждержавних стосунків, який допоможе перейти до плідної співпраці». Цьому сприятиме і підписання угоди про безвізовий режим, яка набуде сили вже найближчим часом.

Мілан Рочен також поклав квіти до меморіальної дошки пам’яті жертв Голодомору. Мілан Рочен підкреслив, що для нього це було дуже важливим моментом візиту до України.

«Нажаль, історія повна не тільки позитивних моментів, але і трагічних епізодів, і ми повинні їх пам’ятати» — наголосив міністр закордонних справ Чорногорії.

 

Читайте также по теме