ГолосUA
12:04 23/10/2010

Україна та Канада 25 жовтня підпишуть двосторонню угоду

 

Україна та Канада 25 жовтня мають намір підписати угоду про молодіжні обміни.

 

Про це повідомив Посол України в Канаді Ігор Осташ.

 

За його словами, підписання відповідної угоди заплановане під час візиту до України прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера. "Основний фокус візиту направлений на підписання угоди про молодіжні обміни та переговори про зону вільної торгівлі", – сказав посол.

 

Він також заявив, що підписання цієї угоди дасть змогу і українській, і канадській молоді, віком від 18 до 35 років, подорожувати, навчатися і працювати без обмежень у наших країнах протягом одного року. Водночас він допустив, що на перший рік дії угоди буде введено певні кількісні квоти. "Цю угоду можна назвати серйозним кроком на шляху до лібералізації візового режиму між нашими країнами", – наголосив І. Осташ.

 

Водночас українська сторона, за словами посла, веде активну роботу над підготовкою інших двосторонніх українсько-канадських документів, значну частину з яких може бути підписано найближчим часом. Зокрема, здійснюється підготовка угод про співпрацю в космічній і митній сферах, а також у розслідуванні кримінальних справ, готується до підписання нова угода про авіаційні перевезення з метою суттєвого збільшення кількості прямих рейсів Київ-Торонто.

 

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте также по теме