ГолосUA
11:32 30/03/2009

Україна та Росія готують угоду про подвійне громадянство військовослужбовців ЧФ

Україна та Росія розглянуть угоду про врегулювання питань подвійного громадянства для окремих категорій військовослужбовців Чорноморського флоту Російської Федерації та їхніх сімей. Про це повідомив під час брифінгу керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич. За його словами, це питання розгляне робоча група з питань юрисдикції і підкомісія з питань функціонування ЧФ РФ українсько-російської міждержавної комісії на засіданні 30-31 березня.

В.Кирилич наголосив, що робоча група розгляне проект угоди з питань юрисдикції між Україною і РФ у зв’язку з перебуванням ЧФ РФ на території України. Крім того, робоча група розгляне використання російської символіки у місцях дислокації ЧФ РФ.

В.Кирилич додав, що 3 квітня 2009 р. у Москві відбудеться черговий раунд двосторонніх переговорів українсько-російських політичних консультацій. За словами В.Кирилича, сторони обговорять широке коло питань в економічній, політичній, гуманітарній сферах, міжнародні проблеми та прикордонне співробітництво. Планується обговорити питання тимчасового перебування ЧФ РФ на території України та узгодити терміни проведення наступного раунду таких консультацій.

 

Читайте также по теме