ГолосUA
10:39 03/05/2010

Україна та Росія не можуть поділити Керченську протоку

Договір про демаркацію сухопутного кордону між Росією та Україною буде підписаний найближчим часом, натомість консультації з питань азово-керченського урегулювання тривають.

Як повідомили кореспонденту ГолосUA у прес-службі Міністерства закордонних справ Росії, про це заявив офіційний представник МЗС Андрій Нестеренко.

«Росія та Україна опрацьовують проект двостороннього договору, який планується підписати найближчим часом. Він закликаний створити правове підґрунтя для демаркації сухопутної дільниці спільного кордону. Переговори з питання Керченської протоки тривають. Сторони активно шукають шляхи взаємовигідного рішення, яке б відповідало інтересам наших країн», — відзначив Нестеренко.

Як повідомляв ГолосUA, суперечки між Києвом та Москвою навколо Керченської протоки викликані різним підходом до визначення кордону та прав на використання Азовського моря. Україна наполягає на тому, що кордон має визначатись на підставі адміністративного кордону радянських часів між Українською РСР та Російської РФСР. Натомість Росія стверджує, що між радянськими республіками по морській акваторії адміністративні кордони не встановлювалися, а Азовське море є внутрішніми водами Росії та України для спільного використання.

Д. Кляхін />  

Читайте также по теме