ГолосUA
12:02 12/09/2010

Україна та Росія запропонували Європі спільний проект безпеки, – посол України в РФ (ГОЛОС)

Україна та Росія пропонують Організації безпеки у Європі (ОБСЄ) розглянути ініціативи президентів Віктора Януковича та Дмитра Медведєва щодо спільного Договору про колективну безпеку у Європі.

Про це журналістам у Москві заявив Посол України в РФ Володимир Єльченко, передав власний кореспондент ГолосUA.

«В нас (Росії та України — ГолосUA) є великий інтерес до проблематики європейської безпеки. Є відома ініціатива президента РФ Дмитра Медведєва, я маю на увазі Договір про європейську безпеку. Є схожа, тотожна ініціатива нашого президента про створення Простору довіри та безпеки у Європі. Ми вважаємо, що ці дві ініціативи можуть бути обговорені в рамках ОБСЄ, оскільки ОБСЄ – чудовий майданчик для обговорення та реалізації таких ініціатив», — відзначив посол. /> ГОЛОС

За словами Єльченка, останнім часом значна активізувалася співпраця України та Росії у рамках різних міжнародних організацій, зокрема, ООН, ОБСЄ тощо. Також Україна розглядає запрошення Росії щодо участі – в якості гостя або спостерігача — в Шанхайської організації співпраці (ШОС), до якої входять кілька країн Середнього та Дальнього Сходу. «Ми запропонували Росії залучення до спільних проектів в галузі модернізації, які Російська Федерація імплементуватиме Євросоюзом. Також розглядається участь України у великих економічних проектах Російської Федерації з такими країнами як Китай, Японія, Республіка Корея, Бразилія», — повідомив Володимир Єльченко.

Д. Кляхін
 

Читайте также по теме