ГолосUA
15:47 08/12/2008

Україна та Євросоюз розпочинають співпрацю у сфері техногенної та природної безпеки

Україна та Євросоюз розпочинають «Східне партнерство» зі співпраці у сфері техногенної та природної безпеки.

Як повідомили ГолосUA у прес-службі Міністерства з надзвичайних ситуацій, на цьому наголосив міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, котрий відбув сьогодні з робочим візитом до Брюсселя.

Метою його поїздки стало поглиблення співробітництва між Україною та Європейським союзом у сфері цивільного захисту, зміцнення відносин між Україною та ЄС через спільну взаємодію з попередження надзвичайних ситуацій та готовності до реагування на них.

Під час візиту має бути підписана Адміністративна домовленість між МНС України та Гендиректоратом Європейської Комісії «Навколишнє середовище» про співпрацю між Центром моніторингу та інформації Співтовариства та Оперативно-черговою службою МНС. Ця домовленість дасть змогу суттєво поглибити співробітництво у сфері цивільного захисту, не очікуючи на підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС.

«Однією з ключових ініціатив «Східного партнерства» Євросоюзу є співпраця з попередження стихійних лих і техногенних аварій, готовність до реагування на них», — відзначив Володимир Шандра. «Відтак знаково, що реалізація цієї нової амбітної глави відносин Співтовариства зі своїми східними сусідами розпочинається з поглиблення співпраці з Україною, і, зокрема, у питаннях природної та техногенної безпеки», — наголосив міністр.

 

Читайте также по теме