Україна технічно готова до введення закордонних паспортів з біометричними даними, — Л.Кожара

Україна технічно готова до введення закордонних паспортів з біометричними даними, які необхідні для запровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це народний депутат України, заступник голови Партії регіонів з питань міжнародної політики Леонід Кожара сказав під час сьогоднішньої прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

Л.Кожара нагадав, що, на саміті Україна — ЄС, який відбудеться 22 листопада у Києві, сторони розглянуть питання щодо прийняття плану дій Україна — ЄС щодо безвізового режиму для українців.

Народний депутат нагадав, що сьогодні для того, щоб Україна успішно виконувала цей план, необхідно прийняти відповідні закони щодо закордонних паспортів з біометричними даними, закони щодо захисту персональних даних та забезпечити режим державного кордону України, який відповідав би стандартам ЄС.

"З технічної точки зору, Україна готова до виконання всіх цих трьох вимог", — зазначив парламентарій.

Л.Кожара переконаний, що в України для цього є необхідні технології, які подекуди є кращими, ніж в країнах ЄС, зокрема, те, що стосується виробництва документів суворої звітності, паспортів. Він також нагадав, що Україна ратифікувала конвенцію щодо захисту персональних даних.

Читайте также по теме