ГолосUA
13:54 17/10/2008

Україна успішно протидіє впливу фінансової кризи — О.Шлапак

В Україні існують усі передумови для успішної протидії негативному впливу фінансової кризи та мінімізації її наслідків.

Як повідомили кореспонденту Голос.UA в прес-службі Президента України,  на цьому наголосив сьогодні на брифінгу перший заступник голови Секретаріату Президента України Олександр Шлапак. Він підкреслив, що ефективність антикризових заходів буде найкращою за умови консолідованої позиції та узгодженої роботи усіх фахівців і гілок влади.

За його словами «ті ризики, які нині є найбільш гострими для нашої держави, «ми створили собі самі». «Переконаний, що першою причиною кризових явищ, які переживає українська економіка, є наші власні дії», — сказав він, додавши, що зовнішня фінансова криза лише пришвидшила нашу переоцінку ряду кроків, які реалізовувалися раніше.

Крім того, Шлапак особливо наголосив, що «зважаючи на інтегрованість української економіки у світову систему, не можна недооцінювати ті потенційні проблеми, які країна може отримати внаслідок світових тенденцій». Відтак, підкреслив перший заступник голови Секретаріату, реальний план антикризових заходів можна підготувати «тільки з розумінням глибини проблеми».

За його словами, протягом цього тижня, за результатами засідання РНБО, над підготовкою грунтовного плану антикризових заходів активно працювала робоча група за участю представників Міністерств, НБУ, РНБО, Секретаріату Президента та експертів.

 

Читайте также по теме