ГолосUA
08:59 21/11/2008

Україна увійшла до Середньоєвропейського безпекового комітету

Керівники спеціальних служб країн-членів Середньоєвропейського комітету з безпеки ухвалили рішення щодо підтримки приєднання України до цієї організації.

Про це повідомила ЛІГАБізнесІнформ.

Як повідомили у прес-службі СБУ, це рішення було ухвалено в рамках участі делегації Служби безпеки України на чолі з в.о. голови СБУ Валентином Наливайченко в засіданні Спеціального комітету НАТО в Будапешті. Валентин Наливайченко також провів ряд двосторонніх зустрічей, під час яких було обговорено питання співробітництва України та країн-членів НАТО на рівні спецслужб у сфері протидії міжнародному наркобізнесу, боротьби з тероризмом, а також міжнародні зобов’язання України щодо нерозповсюдження зброї масового знищення.

Середньоєвропейський комітет з безпеки було створено у середині 90- х років з ініціативи Загальної служби розвідки й безпеки Королівства Нідерландів. До його складу ввійшли спецслужби держав Центральної Європи: Чехії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Нідерландів, Люксембургу, Бельгії, Данії, Німеччини, Швейцарії, Румунії й Словенії, а також Болгарії, Хорватії і країн Балтії.

Мета діяльності комітету — боротьба з тероризмом і незаконною міграцією, а також забезпечення економічної безпеки країн-членів організації.

 

Читайте также по теме