ГолосUA
17:34 07/12/2010

Україна веде переговори про вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку — Азаров

 

Україна веде переговори про вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку.

 

Про це заявив прем‘єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з Міністром закордонних справ Естонської Республіки Урмасом Паетом, повідомила прес-служба уряду.

 

«Я хочу привітати Вас зі вступом до Організації економічного співробітництва та розвитку і рішенням Євросоюзу про приєднання Естонії до зони євро з 1 січня 2011 року. Ми, до речі, теж збираємося вступити до ОЕСР, ведемо переговори і в подальшому вийдемо на ухвалення рішення», — наголосив М. Азаров.

 

Прем‘єр-міністр підкреслив, що Україна задоволена рівнем політичного діалогу з Естонською Республікою та відсутністю в наших відносинах проблемних питань принципового характеру. За його словами, між двома країнами склалися хороші відносини у всіх сферах, зокрема, у торговельно-економічній.

 

«Ми розглядаємо початок роботи спільної українсько-естонської міжурядової комісії з економічного, промислового, наукового та технічного співробітництва як важливий крок на шляху розвитку конкретної взаємодії у пріоритетних для обох країн сферах», — наголосив М. Азаров. Він додав, що наша країна зацікавлена у вивченні досвіду Естонії щодо розробки та використання сланцевих родовищ газу, а також в естонських інвестиціях у розвиток даної галузі в Україні.

 

Україна також готова до активізації та розширення співробітництва в культурно-гуманітарній сфері. Голова уряду зазначив, що в Естонії проживає майже 28-тисячна українська діаспора і відкриття Культурно-інформаційного центру у складі Посольства України в Естонській Республіці сприятиме розвитку культурного та гуманітарного співробітництва між нашими країнами.

 

Прем‘єр-міністр запропонував естонській стороні активізувати співпрацю в енергетичній галузі, зокрема обговорити можливість створення спільного ринку електроенергії. Крім того, М. Азаров подякував естонській стороні за підтримку євроінтеграційного курсу України.

 

В свою чергу Міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает зазначив: «Я радий, що наша міжурядова комісія знову почала працювати – це прекрасний формат, в рамках якого можна вирішувати найрізноманітніші питання двостороннього співробітництва».

Читайте также по теме