ГолосUA
10:06 14/09/2010

Україна внесе на розгляд Генасамблеї ООН проект конвенції з боротьби з піратством — МЗС

Україна внесе на розгляд засідання Генеральної асамблеї ООН проект Всеосяжної конвенції з боротьби з піратством.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров на брифінгу, передав кореспондент ГолосUA.

“У рамках 65 сесії Генасамблеї ООН делегація України внесе на розгляд країн-членів ООН проект Всеосяжної конвенції з боротьби з піратством”, — зазначив він.

За словами посадовця, ця ініціатива стане важливим внеском України у процес ефективної боротьби з безкарністю на морі. Інноваційними положеннями цього документу стане кваліфікація злочину морського піратства як одного з видів міжнародної організованої злочинності. Він наголосив, що на сьогодні жоден міжнародний документ цього не передбачає.

Також, як зазначив речник МЗС, у проекті конвенції передбачено творення судового органу, який розглядатиме питання піратства. О. Дикусаров зазначив, що позиція України полягає в тому, що ефективна боротьба з піратством не може відбуватись без приділення належної уваги світового співтовариства.

“Ми переконані, що саме Генеральна Асамблея ООН, яка стане центром уваги дотримання принципу верховенства права на міжнародному та національному рівнях, повинна виступити координаційним центром для прийняття нового міжнародного документа”, — підкреслив посадовець.

Сьогодні, 14 вересня, відбудеться відкриття 65 сесії Генеральної Асамблеї ООН, винесено 163 питання, які турбують світове співтовариство.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме