Україна все ще належить до числа провідних країн, які займаються виробництвом саме органічних продуктів.
Про це заявив директор Українського науково-дослідницького інституту харчування Олег Швець в ефірі «5 каналу».
За його словами, Україна все ще має право на статус країни, у якій виробляються якісні харчі.
«В Україні є дуже багато заводів, які представляють світових виробників і забезпечують однакову якість продуктів в усіх країнах світу. Окрім цього, Україна продовжує належати до числа провідних країн, які займаються виробництвом саме органічних продуктів», — зазначив фахівець.
При цьому він наголосив, що дуже багато земель в Україні сертифіковані впливовими світовими організаціями як такі, що придатні для вирощування органічних продуктів.
«Тобто нині підстав для того, щоб вбачати якусь загрозу щодо якості та безпеки продуктів харчування немає», — підсумував О. Швець.
Водночас, він наголосив на тому, що українцям найбільше загрожують не пестициди у продуктах харчування, а надлишок солі, цукру та полінасичених жирів у щоденному раціоні харчування. />
А. Береза