ГолосUA
10:12 17/09/2008

Україна встановила національний рекорд на Паралімпіаді

Успіхи української спортивної збірної на XIII Паралімпійських іграх є націоналиним рекордом.  /> Як повідомляє пресс-служба міністерства сім’ї, молоді та спорту, про це заявив голова міністерства Юрій Павленко сьогодні у день закриття Паралімпійських ігор.
Міністр з гордістю констатував, що українська паралімпійська збірна зайняла четверте місце у неофіційному командному заліку і увійшла до п’ятірки найсильніших команд світу ."Це визнав цілий світ. Український досвід підготовки сьогодні вивчається Міжнародним паралімпійським комітетом – незабаром його будуть переймати інші країни світу", — додав Міністр.
На думку Юрія Павленка успіх збірної складається з п”яти складових: проведення впродовж чотирьох років системної планової роботи з підготовки до Паралімпіади, зростання рівня майстерності тренерів, значне підвищення державних винагород спортсменам, проходження спортсменами підготовки на одній з кращих баз в світі у Євпаторії та особиста робота голови Національного паралімпійського комітету Валерія Сушкевича.
Нагадаємо, що у загальному підсумку у скарбничці збірної 74 медалі — 24 золотих, 18 срібних та 32 бронзових.

 

Читайте также по теме