ГолосUA
12:33 08/01/2011

Україна вже поступово почала виходити з кризи, але конкретної дати її завершення немає — експерт

Ще у 2010 році Україна продемонструвала непогані темпи виходу з кризи, водночас, говорити про конкретну дату завершення економічної кризи не доводиться.

 

Таку думку висловив старший дослідник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Віталій Кравчук у коментарі кореспонденту  ГолосUA.

 

“Ситуація вже наразі є кращою, ніж вона була у розпал кризи. Якщо говорити про вихід на рівень економічної активності, яка у нас була у докризовий період, то вийдемо ми на такий рівень у 2012 році. З іншого боку, якесь економічне зростання ми побачили ще у 2010 році”, — сказав В. Кравчук.

 

Водночас, експерт пояснив, що поняття виходу з кризи є досить розмитим, а тому неможливо назвати якусь конкретну дату. “Очевидно, що ситуація має перспективу на покращення, але чи відповідає тому, що очікує пан Азаров — сказати важко”, — зауважив В. Кравчук.

 

Нагадаємо, 5 січня у своєму вступному слові перед початком першого засідання уряду Прем’єр-міністр України Микола Азаров зауважив, що криза в Україні буде подолана до серпня 2011 року. “Я бачу, що за умови мобілізації наших зусиль до серпня Україна остаточно подолає кризу, причому як в економіці, так і в суспільній свідомості. Ми ставимо перед собою масштабні завдання, і якщо будемо цілеспрямовано їх вирішувати, то ювілей (20 років Незалежності України — ред.) відзначимо гідно”, — сказав М. Азаров.

 

Читайте также по теме