ГолосUA
18:41 17/03/2010

Україна взяла вовків під охорону

Україна заборонила полювання на вовків у певні періоди року.

Про це повідомила генеральний директор Київського зоопарку Світлана Берзина на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

Тепер їх можна відстрілювати лише з жовтня по лютий, тоді як раніше це робили протягом усього року. За порушення закону передбачена адміністративна відповідальність. Так, за нелегальне вбивство кількох вовків накладається штраф або конфіскується зброя. Масове винищення тягне за собою кримінальну відповідальність.

Неурегульованим в Україні залишається закон щодо торгівлі вовками. Щорічно в нашій державі винищується більша частина поголів’я вовків, відбувається нелегальна торгівля, чим порушується Бернська конвенція і Конвенція СІТЕС, яку підписала Україна.  

Директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко вважає, що потрібна чітка програма щодо регулювання кількості вовків в Україні. Офіційно в країні нараховується 2 600 вовків, проте, на думку деяких експертів, тварин лише приблизно 1000. Зважаючи на те, що полювання на вовків – вигідний бізнес, екологи вважають, що ця цифра поступово зменшуватиметься й надалі. Так, вартість туру для мисливця на вовків коштує від 800 євро, спостерігача за туром – від 300 євро. Вартість трофею коливається від 150 до 700 євро, в залежності від маси тварини.

Г.Передерій

 

Читайте также по теме