ГолосUA
17:12 22/11/2010

Україна є стратегічно важливим партнером для Євросоюзу — Ван Ромпей

 

Україна є стратегічно важливим партнером для Євросоюзу.

Про це заявив президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей сьогодні у Брюсселі під час прес-конференції за результатами Саміту Україна – ЄС, передала прес-служба Президента України.

Він висловив переконання, що чотирнадцятий саміт Україна – ЄС має усі ознаки успішного заходу. Адже відбулася добра дискусія і були досягнуті конкретні результати.

“Україна є стратегічно важливим партнером Євросоюзу”, – наголосив президент Європейської Ради, відзначивши взаємне бажання в подальшому поглиблювати та зміцнювати наші відносини.

Г. Ван Ромпей також відзначив високу інтенсивність діалогу між Україною та ЄС у 2010 році, що сприяє розвитку взаємин. “Це буде довга книга, але сьогодні ми завершуємо одну із найцікавіших сторінок”, – сказав він.

За словами посадовця, в ході сьогоднішнього саміту сторони висловили задоволення прогресом у відносинах України з ЄС та у цьому контексті наголосили на важливості завершення переговорів щодо укладення Угоди про асоціацію. Крім того, було підкреслено спільну відданість до встановлення глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Читайте также по теме