ГолосUA
15:39 19/03/2010

Україна задоволена початком природоохоронного партнерства у Чорному морі — мінохорони природи

Україна задоволена започаткуванням природоохоронного партнерства між Євросоюзом та країнами Чорного моря в рамках ініціативи ЄС “Чорноморська синергія” – стратегії ЄС для Чорного моря.  

Про це сказав заступник міністр охорони навколишнього середовища України Дмитро Гурський на прес-конференції.

Заступник міністра зазначив, що на сьогодні забруднення довкілля в світі досягло катастрофічних масштабів, і впоратися з викликами сьогодення окремі країни, або невеликі регіональні об’єднання просто не в змозі.  

“Потрібно започаткувати цей механізм спільно”, — сказав він.  

Чиновник звернув увагу на те, що проекти зі збереження довкілля зазвичай є досить коштовними і вимагають залучення суттєвих фінансових ресурсів.  

Заступник міністра також сказав, що Україна може запропонувати багато конкретних проектів для реалізації в рамках природоохоронного партнерства Чорноморської синергії.  

Разом з тим, за словами урядовця, на сьогодні поки рано говорити про конкретні проекти, оскільки робота в цьому напрямку лише починається.  

“Україна багато чого може запропонувати, просто, мабуть, ще рано про це говорити, бо сьогодні була виголошена лише спільна заява”, — сказав Дмитро Гурський. />  

Нагадаємо, 16 березня в Брюсселі відбулася установча міністерська конференція із започаткування природоохоронного партнерства в рамках ініціативи ЄС “Чорноморська синергія”. За підсумками засідання було схвалено спільну заяву, в якій сторони заявили про намір працювати над якнайшвидшою трансформацією політичних зобов’язань у конкретні проекти із захисту довкілля.  

“Чорноморська синергія” була схвалена ЄС в 2007 році. 14 лютого 2008 року у Києві відбулася установча міністерська конференція цієї ініціативи.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме