ГолосUA
18:00 27/04/2010

Україна збентежена безпекою дітей в інформаційному просторі

Українські батьки стурбовані безпекою своїх дітей в інформаційному просторі.

Про це сьогодні йшлося під час круглого столу за участі Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі та Всеукраїнської асоціації батьківської громадськості, передав кореспондент ГолосUA.

Сьогодні обговорювалися основні ризики та загрози дітей у «світовій павутині», а також шляхи усунення проблеми.

Серед основних проблем, що турбують батьків – ігроманія та порнографія в Інтернеті. Для вирішення питання безпеки залучили Міністерство освіти і науки україни, Міністерство сім’ї, молоді та спорту та Міністерство внутрішніх справ України. Також ідею підтримали декілька організацій, серед яких громадська організація «Рух матерів та дружин проти аморальності», Всеукраїнська асоціація комп’ютерних клубів. Своїм досвідом поділився координатор програми «Онляндія – безпека дітей в Інтернеті».

Старший науковий співробітник Українського науково-методичного центру практичної психології та соціальної роботи Зоя Гаркавенко наголосила, що заборона грати в одну й ту саму гру протягом тривалого часу може допомогти уникнути виникнення ігрової залежності.

Всеукраїнська асоціація комп’ютерних клубів запропонувала замінити «погані» ігри на «розвиваючі». Також прозвучала ідея створення двох списків сайтів – «білого» та «чорного», які буде розподіляти спеціально для цього створена комісія.

«Потрібно удосконалити законодавчу основу. Вже маємо позитивні зміни в статті 301, але й вона далеко не досконала. Доки не буде змін в законодавстві, де будуть чітко прописані правила, норми та відповідальність користувачів Інтернету – у МВС руки зв’язані», — заявив начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю Міністерства внутрішніх справ України Руслан Пахомов.

Г. Передерій />  

Читайте также по теме