ГолосUA
13:51 28/02/2010

Україна збереже позицію «багатовекторності» — російський експерт

Змагання між Заходом та Росією за вплив на Україну збережеться, а президент Віктор Янукович у зовнішній політиці сповідуватиме принципи «багатовекторності» президента Леоніда Кучми.

Таку думку в ефірі телеканалу «РБК-Москва» висловив керівник центру Інституту економіки Російської академії наук Леонід Вардомський, передав кореспондент ГолосUA.

«Ніяким проросійськи президентом Віктор Янукович не буде. Він як був представником певних фінансових і промислових кіл певних регіонів – так ним і залишиться. Їм, цим колам, потрібна Росія тому, що свою продукцію вони виробляють за рахунок російського газу. А з іншого боку – їм дуже потрібен Захід як ринок збуту своєї продукції – металургії, нафтохіму. Тому Янукович буде просто відбитком Кучми, провідником так званої горезвісної «багатовекторності української політики»», — вважає експерт.

За словами Вардомського, Захід й надалі намагатиметься впливати на Україну та диктувати їй свої умови. «Україна в очах Заходу не має самостійності. Вона є важелем, за допомогою якого можна впливати на Росію. Й у боротьбі Заходу із Росією за Україну остання безнадійно програє. Адже у свій час, маючи колосальний ресурс, вона поскупилася: як вкладати гроші, якщо невідомо, чим все закінчиться? А Європа на скупилася й вклала в Україну чималі гроші. Й Україна тепер в серйозній борговій та моральній залежності від Заходу. Й для Заходу навіть уявити дезінтеграцію України – це як сон жахів», — сказав Вардомський.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме