ГолосUA
10:22 22/06/2010

Україна зберігатиме нейтралітет в конфлікті між РФ та Білоруссю — МЗС України

Україна зберігатиме нейтралітет в конфлікті між РФ та Білоруссю.

Про це заявив начальник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин сьогодні на брифінгу.

Він наголосив, що останні події між обома сусідніми державами носять виключно господарський характер. «Ми жодним чином не намагаємось втручатись в господарський конфлікт. Україна жодним чином не має наміру втручатись в цю історію, цей конфлікт і жодним чином в політичному вимірі на це реагувати. Але ми ще раз можемо заявити, що ГТС України є найбільш надійним маршрутом транзиту російського газу і енергоносіїв», — зазначив О.Волошин.

Нагадаємо, "Газпром " в понеділок з 09:00 за київським часом ввів режим обмеження постачань газу до Білорусі на 15% з подальшим збільшенням до 85%. Це відбулося після того, як мінська влада не виконала умови п’ятиденного ультиматуму про погашення заборгованості, що накопичилася, за постачання газу.

Газовий холдинг 16 червня 2010року офіційно попередив "Бєлтрансгаз" і уряд Білорусі про обмеження постачань газу у разі непогашення боргів до 21 червня 2010 року. У цей період проводилися переговори між РФ і Білоруссю по врегулюванню проблеми, проте вони закінчилися безрезультатно.

За матеріалами: РБК-Україна />  

Читайте также по теме