Україна зможе експортувати електроенергії більше, — Бойко

 

size="4">Україна успішно збільшує свій потенціал експорту електроенергії для країн, що входять до Європейської енергетичної спільноти.

size="4">Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко на брифінгу після електроенергетичної ради СНД, передав кореспондент ГолосUA.

size="4">Зокрема, він наголосив, що зараз Україна проводить переговори з метою розширення експорту електроенергії, аби у майбутньому скористатися можливістю поставок електроенергії кінцевим споживачам в країнах, які входять до Європейської енергетичної спільноти.

size="4">Україна успішно збільшує експорт електроенергії і має для цього надзвичайно великий потенціал. Особливо після того, як Україну прийняли до Європейської енергетичної спільноти, що дало нам доступ до кінцевого споживача в цих країнах, а не просто через продаж електроенергії на кордонах, як це було раніше”, — зазначив міністр.

size="4">При цьому Ю. Бойко повідомив, що Міністерство розробляє програму щодо збільшення експорту в країни ЄЕС і зараз проводить низку переговорів в цьому напрямку.

size="4">Цієї осені ми збільшили експорт електроенергії майже вдвічі і на цьому не зупинимося, бо в нас намічена досить велика програма, а також ми проводимо ряд переговорів щодо поставки електроенергії на експорт”, — зазначив урядовець.

Читайте также по теме