ГолосUA
05:45 20/05/2010

Україні не потрібен крейсер «Україна» — експерт

Нашій державі зараз не потрібен крейсер «Україна».

Таку думку в коментарі кореспонденту ГолосUA висловив експерт центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Дмитро Богданов.

«Зараз той час, коли Україні цей крейсер не потрібен, особливо якщо він буде в Чорному морі», — зазначив він. За словами експерта, справа в тому, що море «прострілюється». «Тому це проблемний об’єкт і наша країна зацікавлена у тому, щоб позбутися його», — зазначив він.

Водночас Д. Богданов вважає, що Росія на сьогоднішній день зацікавлена в отриманні корабля. «Хоча в самої Росії зараз дефіцит нових суден, вона не здатна будувати великі надводні кораблі», — наголосив експерт.

Також, за його словами, крейсер "Україна" вимагає цілої армади кораблів, які б його прикривали у разі потреби. «Сам на рейді він не може стояти. В групу повинні входити і підводні човни, і кораблі охорони, і авіація. Тому проблема полягає в тому, що крейсер був закладений на заводі ще у радянські часи і після розпаду СРСР не був добудований», — додав експерт.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович під час спільної прес-конференції з російським президентом Дмитром Медведєвим заявив, що Росія допоможе нам добудувати крейсер «Україна».

О. Черненко

 

Читайте также по теме