ГолосUA
16:15 26/04/2010

Україні необхідно співпрацювати з ОДКБ — Лук’янов

Україна має використати досвід Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) для відновлення військової промисловості, а також у в інших сферах захисту безпеки.

Таку думку озвучив депутат Верховної Ради від Партії регіонів Владислав Лукьянов на прес-конференції з нагоди відкриття постійного офісу Інституту ОДКБ.

За його словами, ця співпраця стосується, перш за все, галузі економіки, а саме сфери військово-промислового комплексу (ВПК).

“Ми розуміємо, що більшість українських підприємств, що входять у ВПК, працювали в радянській державі на єдиній промисловій основі. Вони усі побудовані на спільних технічних стандартах, спеціалісти і сьогодні не втратили зв’язки, хоча ця робота ледь існує на якомусь незначному рівні, але ми знаємо, що експорт озброєння у сучасному світі займає доволі високий рівень і, як правило, ця продукція високого технологічного рівня має великий відсоток доданої вартості. Іншими словами, це уже вигідний бізнес”, — розповів депутат і додав при цьому, що “після тих змін, які відбулися сьогодні в Україні, я думаю, що Україна може повернути частину цього ринку”.

На думку Лукьянова, також корисно було б використати досвід колег із РФ у сфері боротьби із тероризмом, нарко-трафіком, координацією по боротьбі із кібер-злочинністю, відмиванням нелегальних прибутків і нелегальною міграцією.

М.Мамаєва

 

Читайте также по теме