ГолосUA
14:02 08/07/2010

Україні поки зарано говорити про небезпечність позаблокового статусу — експерт

Україні поки що рано казати про якісь конкретні небезпеки її позаблокового статусу.

Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив директор інформаційно-політичного центру «Перспектива» Павло Рудяков, передав кореспондент ГолосUA.

На його думку, доки українське суспільство не визначиться зі стратегією розвитку держави, не зрозуміє, що хоче як держава, доти питання позаблоковості не матиме конкретних небезпек і буде залежати від політичних симпатій та антипатій.

 “Зараз перед органами державного управління постає дуже серйозне завдання наповнити це рішення конкретним змістом, тобто спробувати вибудувати хоча б на певний період короткострокову перспективу (нехай це буде рік, нехай це буде 8-9 місяців), план заходів на випадок спокійного розвитку, і також певні заходи чи певні реакції на випадок, якщо відбувається щось екстраординарне, — сказав П. Рудяков і додав, — Навіть випадковий технічний збій – кому подзвонить Президент цієї держави і до кого звернеться по допомогу, якщо така допомога буде потрібна. Нема куди дзвонити. А навіть якщо він додзвониться рано вранці чи пізно ввечері, йому скажуть: «Слухай, чого ти до мене дзвониш? Ти нейтральний, ти позаблоковий. Сам думай». І, відповідно, тепер не можна покинути це рішення”. />  

М. Олексевич
 

Читайте также по теме