ГолосUA
17:17 13/05/2010

Україні потрібна співпраця з Росією в окремих галузях, але про повне об`єднання нині не йдеться — експерт

Про повне об’єднання окремих галузей українських і російських економік не йдеться,хоча дві пострадянські держави мають співпрацювати в окремих галузях.  

Таку думку висловив заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Інтеграція української і російської економік не може зайти настільки далеко, щоб сталося злиття окремих галузей”, — сказав експерт.

“Це не вигідно українській стороні і навряд чи вигідно російській. Але те, що координація дій двох держав потрібна, – це однозначно. Погано, що такої наочної кооперації не було в попередні роки”, — додав він.

Я.Жаліло наголосив, що пропозиції російського уряду по “Нафтогазу”, а також об’єднання зусиль в авіа- і суднобудуванні – це лише свідоцтво того, що існують підстави, аби відбувався рух у напрямі координації зусиль.

“Але в ЗМІ наразі панує дуже фаталістичний підхід до цього питання. Про повне об’єднання окремих галузей українських і російських економік не йдеться. Звісно, координація зусиль в тій же авіаційній промисловості могла б бути вигідною для України. Зрозуміло, що може бути координація по окремих складових певних галузей, але потрібно шукати форму, по якій би ця співпраця була взаємовигідною”, – сказав Я.Жаліло.

Він відзначив, що російський капітал вже наразі присутній в українській економіці.

“Але, на жаль, у багатьох випадках він присутній, в кращому разі, через якісь офшорні схеми. В результаті Україна не має користі від цього”, — підсумував він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме