ГолосUA
15:50 17/09/2010

Україні потрібні австрійські інвестиції — Литвин

Україні потрібні австрійські інвестиції.

Про це спікер Верховної Ради Володимир Литвин повідомив під час візиту до Австрійської Республіки на зустрічі з Президентом Федеральної Ради Австрії Мартіном Прайнедером, повідомила прес-служба парламенту.

Наша держава, зазначив В. Литвин, зацікавлена у тому, аби у двосторонніх відносинах вагоме місце посідала економічна співпраця. За його словами, особливу увагу необхідно приділити поглибленню співпраці між Україною та Австрією в енергетичній сфері, зокрема, у галузі енергозберігаючих технологій та відновлювальних джерел енергії, а також у сфері АПК. «Ми відчуваємо потребу в австрійських високих технологіях та інвестиціях», — сказав керівник українського парламенту.

Довідка. За три місяці 2010 року зовнішньоторговельний обіг між Україною та Австрією склав 322,9 млн. доларів США, що на 17% більше порівняно з аналогічним періодом 2009 року. Обсяг експорту українських товарів становив 130, 6 млн. доларів США (+21%), обсяг імпорту зріс до 192,3 млн. доларів США (+15%). Прямі інвестиції з України в Австрію станом на квітень 2010 року склали 5,1 млн. доларів США. Протягом минулого року приріст українських інвестицій в економіку Австрії склав 2,3 млн. доларів США. На території Австрії працює 7 підприємств з українським капіталом.

За підсумками 2009 року Австрія посіла четверте місце серед країн ЄС — головних інвесторів в економіку України. За даними Держкомстату України, станом на початок цього року обсяг австрійських інвестицій становив 2604, 1 млн. доларів США. />  

Читайте также по теме