ГолосUA
05:10 06/07/2010

Україні потрібно від МВФ не більше 5 мільярдів доларів – Ю. Тимошенко

Україна потребує від Міжнародного валютного фонду кредиту розміром не більше 3-5 мільярдів доларів.

Про це лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила в ефірі «Свободи слова» на телеканалі «ICTV».

«Україні не потрібно 15 мільярдів доларів. Це боргова яма, яка недопустима на сьогодення. Максимум, що треба сьогодні Україні по балансах – це 3–5 мільярдів доларів. Тому коли просять 15 мільярдів, то з них вже точно розрахували, що прокредитують НАК «Нафтогаз»…», — наголосила опозиціонерка.

За словами екс-глави уряду, коштами від МВФ Партія регіонів має намір десятикратно окупити витрати на президентські вибори.

Також вона нагадала, що її уряд в кризу отримав від МВФ менше 5 мільярдів доларів. /> «Якщо ми в кризу обійшлися 4,7 мільярдами, то навіщо 15 мільярдів тоді, коли кажуть, що економіка встає на ноги?», — відзначила Ю. Тимошенко.

При цьому вона заявила, що частину кредиту МВФ буде направлено на рахунки «РосУкрЕнерго».
«Кредит МВФ конче потрібний, але не на те, щоб віддати 5,4 мільярди доларів на цю корумповану групу («РосУкрЕнерго» — ред.) і не для того, щоб потім ці 5,4 мільярди віддавати 10 років за рахунок кровних грошей держави. Тому наше завдання — дати вичерпну інформацію Міжнародному валютному фонду і проінформувати їх яким шляхом ці гроші будуть потрапляти на «РосУкрЕнерго», — підкреслила вона.

Нагадаємо, що днями Міжнародний валютний фонд оголосив про досягнення на рівні експертів домовленості про виділення Україні позики на суму 14,9 млрд. доларів.

А.Береза
 

Читайте также по теме