ГолосUA
16:34 15/06/2010

Україні пророкують зростання аграрного виробництва на чверть

Від 2010 до 2019 року в Україні очікується зростання виробництва аграрної продукції. Такий прогноз міститься в спільному дослідженні Організації економічної співпраці та розвитку та Продовольчої організації ООН.  

До кінця нинішнього десятиліття Україна та Росія можуть на чверть збільшити виробництво аграрної продукції. Дослідження ОЕСР прогнозує для обох країн цей показник на рівні 26-29 відсотків у порівняні з 2007-2009 роками, які було взято за основу. Таким чином, Україна посідає одну з перших позицій у світі за очікуваним зростанням аграрного сектору, поступаючись лише Бразилії, де цей показник становить понад 40 відсотків, та випереджаючи Китай (26 відсотків) та Індію (21 відсоток).

Щоправда, прогнозоване зростання в Україні можливе тоді, сказано в документі, якщо плани та підтримка уряду дадуть відповідні результати.

Загалом дослідження під назвою "OECD-FAO Agricultural Outlook 2010-2019" прогнозує зниження цін на продовольство в світі, зростання яких останнім часом призвело до заворушень у деяких країнах. Причинами падіння цін експерти обох організацій називають збільшення виробництва та глобальну рецесію. Хоча з урахуванням інфляції ціни на харчі зростатимуть, особливо на молокопродукти, вказано в дослідженні.

За матеріалами: Німецька хвиля 

Читайте также по теме