ГолосUA
08:48 31/08/2010

Україні терміново потрібен уповноважений із прав тварин, — екологи

Проблема жорстокого поводження з тваринами в Україні досягла критичної точки.

Про це заявив директор Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) Володимир Борейко.

КЕКЦ вирішив звернутися до Президента України Віктора Януковича з проханням ввести в Україні посаду уповноваженого з прав тварин. На думку директора КЕКЦ, проблема жорстокого поводження з тваринами в країні досягла критичної точки. "Україна декларує себе державою, що прагнуть до Європи, проте до норм гуманного поводження з тваринами, прийнятих в Євросоюзі, нам далеко", — сказав пан Борейко.

На підтвердження своїх слів директор КЕКЦ назвав заходи по зачистці міст, в яких будуть проводитися матчі Євро-2012, від бездомних собак, відсутність у Міністерства освіти і науки правил використання тварин у медичних експериментах, недостатню законодавчу базу.

 "Посада уповноваженого з прав тварин повинна регулюватися окремим законом за аналогією з уповноваженим Верховної ради з прав людини", — заявив В. Борейко, додавши, що сам згоден зайняти цей пост.

Слід зазначити, що в даний момент жорстоке поводження з тваринами, відповідно до ст. 299 Кримінального кодексу, карається штрафом від 850 до 3400 грн або обмеженням волі до двох років.

За матеріалами: Коммерсантъ-Украина />  

Читайте также по теме