ГолосUA
17:37 22/10/2009

Україні важко буде подолати наслідки кризи без допомоги Росії — Черномирдін

Колишній російський посол в Україні Віктор Черномирдін впевнений, що Україні важко буде подолати наслідки кризи без допомоги Росії.

Про це він повідомив на конференції "Україна: виклики і можливості".

Говорячи про економічну проблематику,колишній посол зазначив: "Ми говоримо: дістане Україна дна (кризи – ред.), чи ні. В України, думаю, ноги занадто короткі, щоб до дна дістати. Немає дна ще".

Крім того В. Чорномирдін зауважив, що економічна криза зможе об’єднати Україну та Росію. "Україна по-своєму переживає економічну кризу, і росіянам складно радити щось Україні, оскільки ми знаємо, як в Україні на це реагують. Все сприймається хворобливо. Але ми хочемо, щоб у такий час криза нас об’єднала. Легко буде жити, якщо ми вирішуватимемо разом ці проблеми", — сказав В. Черномирдін.

"Нам треба узятися за руки і триматися", — додав колишній посол в Україні.

"Головним партнером для України по виходу з кризи має бути Україна. Перш за все, сама Україна повинна визначитися", — підкреслив В. Черномирдін.

Він порадив українській стороні "не кидатись з одного боку в інший". "А Росія, у свою чергу завжди була, є і буде головним партнером України. При нашій надпотужній інтеграції ми повинні отримувати користь, а не вставляти один одному палиці в колеса", — наголосив В. Черномирдін.

За матеріалами “Газета. RU”

 

Читайте также по теме