ГолосUA
08:28 18/11/2008

Україні загрожує холодна зима?

Зимою Україні загрожує скорочення поставок російського газу. Про це повідомила газета Handelsblatt. Причиною, на думку видання, є несплачені борги. «Лише за поточний місяць борг України за постачання газу зріс на 2,5 млрд. доларів», — йдеться у статті.

Як вчинить у цій ситуації «Газпром», поки невідомо, проте, як стверджує видання, вже кілька тижнів тому західних партнерів компанії поінформували, що цієї зими знову може повторитися сценарій 2006 року, коли «Газпром» вперше заморозив поставки газу в Україну.

Проблеми з поставками газу в Україну мали негативний вплив на ситуацію навколо Північно-Європейського газопроводу, тому що несплата Україною боргів «підштовхнула» Росію до створення альтернативних шляхів для поставок газу в Європу, пише газета. Голова BASF Юрген Хамбрехт заперечив чутки про можливе припинення будівництва нового газопроводу. Його нещодавні переговори з головою «Газпрому» Олексієм Міллером, за його словами, підтверджують, що всі партнери прагнуть збудувати газопровід у передбачені раніше терміни. «В цьому немає ніяких сумнівів», — сказав Хамбрехт кореспонденту Handelsblatt.

 

Читайте также по теме