ГолосUA
13:39 01/02/2010

Українка вимагає у італійської влади повернути свою дитину на батьківщину

Громадянка України Наталя Шпачинська заявила, що на її двохрічному синові Володимирі Сергієнкові італійські медики випробовують нові препарати.

Про це заявив адвокат Н. Шпачинської Петро Люпа на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

“Перебуваючи в Італії, громадянина України Володимира Сергієнка протиправно, на мою думку, примушують до лікування та піддають дослідам. Хоча діагноз хвороби не підтверджується”, — зазначив адвокат.

За його словами, мати народила дитину вже в Італії, і медики встановили хворобу нирок. Дослідження аналізів в Україні та повторне дослідження аналізів у Швейцарії, зауважив юрист, діагнозу не підтвердили.

П. Люпа заявив, що, за словами матері, дитині італійські медики давали препарати, від яких стан здоров’я неповнолітнього українця лише погіршувався. Коли мати, як зазначив адвокат, почала відмовлятись давати дитині препарати, італійський суд позбавив її батьківських прав, а її сина розмістили у сиротинці.

Адвокат заявив, що матір вимагає повернути дитину на лікування в Україну. “Мати мені сказала, що її до дитини вже не підпускають, а від тих ліків в дитини вже почали коситись очі”, — зазначив він.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме