Даниил Кляхин
17:18 06/10/2010

Українська чемпіонка отримала російське громадянство

Чемпіонка України з фігурного ковзання Тетяна Волосожар отримала російське громадянство та у подальшому виступатиме за збірну команду Росії.

Про це власному кореспонденту ГолосUA у Москві повідомили у прес-службі Федеральної міграційної служби РФ.

Офіційно Тетяна переселяється до Росії за президентською «Програмою зі сприяння добровільному переселенню в Російську Федерацію співвітчизників, що проживають за кордоном». Урочисте вручення свідоцтва № 1 учасника цієї програми у Тверській області відбулося сьогодні у Твері, куди начебто має переселитися спортсменка. 

24-річна Тетяна Волосожар народилася у Дніпропетровську, де й почала займатись фігурним ковзанням. Виступала у парі з Станіславом Морозовим, з яким чотири рази ставала чемпіонкою України, у тому числі у сезоні 2009-2010 років, неодноразово представляла Україну на міжнародних змаганнях найвищого рівня. Після завершення кар’єри Морозовим вирішила виступати у парі із росіянином Максимом Траньковим та захищати кольори Росії. Задля цього вирішила оформити російське громадянство.

Після отримання російського громадянства Тетяну Волосожар розглядатимуть як одну з кандидаток до збірної Росії з фігурного ковзання, у тому числі й для участі у зимовій Олімпіаді 2014 року у Сочі. «Коли талановита спортсменка отримає російське громадянство, бюрократичні бар’єри на шляху її входження в наш спортивне співтовариство в якості повноправного учасника будуть остаточно зняті. І ми зможемо тільки порадіти за вітчизняне фігурне ковзання, лави якого поповнилися ще однією перспективною спортсменкою», — йдеться у заяві з цього приводу Комітету з фізкультури і спорту Державної думи РФ.

Читайте также по теме